Grunduddannelse i islamiske studier – modul 1 [optagede lektioner]

Mufti Imran bin Munir Husayn

For at deltage i sessionen skal du klikke på knappen ovenover og indtaste dit fulde navn og din e-mail adresse.

Introduktion og baggrund

IslamAkademiets Grunduddannelse i Islamiske Studier tilbyder en systematisk og velstruktureret introduktion til islams grundlæggende lære.

Uddannelsesforløbet tager udgangspunkt i IslamAkademiets egen udgivelse Kompendium af islamiske tekster – del 1.

Kompendiet består af en samling på i alt 20 tekster, der bl.a. omfatter emner som islamisk troslære (‘aqidah), tilbedelse (‘ibadah), spiritualitet (ihsan), historie (tarikh), Profeten Muhammads ﷺ liv samt recitationslære (tajwid) og oversættelse af udvalgte kapitler fra den hellige Koran.

I dette kursus – som udgør modul 1 ud af 4 – gennemgår vi introduktionen til Kompendium af islamiske tekster – del 1, samt de første fem tekster:

1. Introduktion til islam
2. Forpligtelsen til at søge viden og dens fortrinlighed
3. Hensigters betydning for handlinger
4. Den rette indstilling og etikette for den studerende
5. Juridisk klassificering af handlinger

I løbet af kurset vil der løbende være øvelser og opgaver, som studerende forventes at deltage i og gennemføre.

Undervisningsmateriale

Titel: Kompendium af Islamiske Tekster – del 1

Forfatter: Imran bin Munir Husayn & Tariq Muhammad Amin

Forlag: IslamAkademiet (2016).

Køb online via IslamAkademiets webshop.

Mulighed for autorisation (ijāzah)

I slutningen af kurset vil der være en valgfri eksamen for alle, der søger at få testet deres forståelse af kursusmaterialet samt ønsker at opnå en autorisation (ijāzah) på et senere tidspunkt.

Studerende der består både de skriftlige eksaminer kan få en diplom for gennemførelse, mens studerende der ønsker autorisation (ijāzah) til at undervise andre i kompendiet skal bestå mundtlige eksaminer i alle fire moduler. Disse udbydes en enkelt gang årligt alt efter antallet af tilmeldinger mv.

Alle fire moduler kan gennemføres uafhængigt af hinanden og i vilkårlig rækkefølge.

Titel: Grunduddannelse i islamiske studier – modul 1 [optagede lektioner]

Bemærk: Dette kursus består af optagede lektioner med ugentlige spørgetimer.

Opstart: Tirsdag den 22. juni 2021
Live spørgetimer: Hver tirsdag kl. 20-21 v. Undervisningsassistent Ustadhah Abidah Ashraf
Sværhedsgrad: Elementær
Uddannelsesforløb: Grunduddannelse i islamiske studier

Kursusundervisere

Mufti Imran bin Munir Husayn Mufti Imran bin Munir Husayn Underviser

Mufti Imran bin Munir Husayn er en uddannet dansk-muslimsk lærd, som er opvokset i København og som igennem mere end et årti har beskæftiget sig med islamiske studier og har undervist børn og unge siden 2005. Han er kendt af mange i Danmark som en særdeles aktiv islamisk intellektuel, som foruden at undervise en generation af unge muslimske imamer og lærde, holder sig beskæftiget med at forfatte og oversætte islamisk faglitteratur. Mufti Imran bin Munir Husayn har en kandidatgrad i islamiske studier fra Københavns Universitet og har en bachelor i arabisk-retorik. Han har sideløbende gennemført det islamiske dars al-nizami-studium og har endvidere afsluttet sin specialisering inden for islamisk jura (takhassus fi al-ifta’) i 2016 og opnået autorisation som en retslærd (mufti) med tilladelse (ijazah) til formelt at besvare spørgsmål relateret til islam.

Abidah Ashraf Abidah Ashraf Undervisningsassistent

Abidah Ashraf er uddannet læge og har specialiseret sig i faget psykiatri. Til dagligt arbejder hun på et psykiatrisk hospital som afsnitsledende overlæge i Region Hovedstaden. Hun læser master i kriminologi og har en efteruddannelse i islamisk psykoterapi via Cambridge Muslim College. Sideløbende med dette har hun sit eget firma ’Āfiyah, hvor der tilbydes islamisk psykoterapeutisk behandling til muslimske såvel som ikke-muslimske klienter. Abidah Ashraf har igennem flere år studeret islam i forskellige læringsmiljøer herunder hos Mufti Imran bin Munir Husayn (leder af IslamAkademiet) i klassiske værker og islamiske videnskaber. Derudover har hun blandt andet fået undervisning af Mufti Tariq Muhammad Amin (leder af JMS-center) i spirituelle og en række andre områder samt studeret hos Shaykh Muhammad Zaheer Butt (fra Jamia’ah Nizamiyyah, Lahore, Pakistan), tidl. Imam fra al-Masjid al-Jami‘ al-Madani, København. Abidah Ashraf har siden IslamAkademiets begyndelse været en del af staben, hvor hun er PR-chef og eventmanager.

  • Tilmelding til dette kursus slutter den 26. juni 2021