IslamAkademiets undervisere og stab

Mufti Imran bin Munir Husayn

Mufti Imran bin Munir Husayn er en dansk-muslimsk uddannet lærd, som er opvokset i København og som igennem mere end et årti har beskæftiget sig med islamiske studier og undervisning. Han er kendt af mange i Danmark som en særdeles aktiv islamisk intellektuel, som foruden at undervise en generation af unge muslimske imamer og lærde, holder sig beskæftiget med at forfatte og oversætte islamisk faglitteratur. Mufti Imran bin Munir Husayn har en kandidatgrad i islamiske studier fra Københavns Universitet og har en bachelor i arabisk-retorik. Han har sideløbende afsluttet sin specialisering inden for islamisk jura (takhassus fi al-ifta‘) i 2016 og opnået autorisation som en retslærd (mufti) med tilladelse (ijazah) til formelt at besvare spørgsmål relateret til islam.

Mufti Tariq Muhammad Amin

Mufti Tariq Muhammad Amin Saifi er en uddannet dansk muslimsk lærd, som er opvokset i Danmark og som igennem mere end et årti har beskæftiget sig med islamiske studier og har undervist unge i hele Danmark. Han er en særdeles kendt og anerkendt personlighed og som en aktiv intellektuel, som foruden at undervise en generation af unge muslimske imamer og lærde, holder sig beskæftiget med at vejlede dem inden for islamisk spiritualitet.

Mufti Tariq Muhammad Amin har gennemført det islamiske dars al-nizami-studium og har endvidere afsluttet sin specialisering inden for islamisk jura (takhassus fi al-ifta’) i 2016 og opnået autorisation som en retslærd (mufti) med tilladelse (ijazah) til formelt at besvare spørgsmål relateret til islam.

Ustadhah Dr. Abidah Ashraf

Abidah Ashraf er uddannet læge og har specialiseret sig i faget psykiatri. Til daglig arbejder hun på et psykiatrisk hospital som afsnitsledende overlæge i København.

Sideløbende med dette har hun sit eget firma ’Āfiyah, hvor der tilbydes islamisk psykoterapeutisk behandling til muslimske såvel som ikke-muslimske klienter. Desuden holder hun oplæg med henblik på at belyse de psykiatriske problemstillinger specielt blandt de etniske minoriteter. Derudover underviser hun hvert semester fysioterapeutstuderende i faget ”psykiatri” på University College of Lillebælt (UCL).

Gennem flere år har hun studeret islam i forskellige læringsmiljøer herunder hos Mufti Imran bin Munir Husayn (leder af IslamAkademiet) i klassiske værker og islamiske videnskaber. Derudover har hun blandt andet også fået undervisning af Mufti Tariq Muhammad Amin (leder af JMS-center) i spirituelle og en række andre områder. Herudover har hun også studeret under Shaykh Muhammad Zaheer Butt, tidl. Imam fra al-Masjid al-Jami‘ al-Madani, København.

Aktuelt er hun i gang med Shahadat al-‘Aliyyah (svarende til BA i islamisk studier) hos JMS-centeret i Danmark og er en central del af IslamAkademiets stab.

Hafsah Fatimah bint Farooq

Hafsah Fatimah bint Farooq er uddannet professionsjurist med en merkantil baggrund. Hun har specialiseret sig i Persondataloven, samt kommunikation og retorik. Hun har også specielt erfaring med og studeret erhvervjura og immaterialret.
Siden 2013, har hun startet to webshops op, samtidig med at hun freelancer grafisk, arbejder med digital markedsføring og tekstproduktion. Pt. arbejder hun også for et IT-firma.

Hafsah er født og opvokset i København og Vestegnen. Hun studerer i dag på Shahadat al-‘Aliyyah (BA i islamiske studier) i JMS-centeret og IslamAkademiets grunduddannelser. Begge uddannelsesforløb er under Mufti Muhammad Tariq Amin og Mufti Imran bin Munir Husayn. Derudover studerer hun også spiritualitet under dem.
Tidligere har hun været elev hos Ashrif Sha’ Sahib og Hafiz Gulam Muhammad, tidligere Imamer fra al-Masjid al-Jami‘ al-Madani, København.

Hos IslamAkademiet agerer hun primært som marketing manager, grafiksansvarlig, undervisningsassistent og juridisk konsulent.