Semesterafslutning, vinter 2019/20

I Allāhs navn, Den Mest Nådefulde, Den Særdeles Barmhjertige

Velsignelser og fred være med vor Mester og Beskytter Profeten Muḥammad,
hans familie og hans ledsagere.

Ved afslutningen af det indeværende semester, ønsker IslamAkademiet alle vore studerende tillykke med deres fuldførte kurser og beståede eksaminer. Vi takker jer for jeres deltagelse og håber, at se jer igen til næste semester, om Allāh vil.

Må Allāh lade jeres deltagelse være til gavn for jer i begge verdener og indgyde i jer, en endnu stærkere tørst efter viden; en tørst, der kombineret med nysgerrighed og refleksion, vil forblive med jer hele livet igennem.

Med tilegnelsen af viden følger dog også et stort ansvar. Et ansvar for at man forsøger at følge og implementere hvad man har lært, og at man forsøger at bekæmpe uvidenhed og det derpå opbyggede had, som mange mennesker desværre har til islam.

Herudover medfølger et ansvar for at sprede oplysning – for sand oplysning er det eneste der kan fordrive uvidenhedens mørke og had. Dette er en storslået opgave, så stor, at det var alle profeternes (fred være med dem alle) mission igennem deres liv – at kalde folk til oplysning. Og det er af denne grund, at profeternes arv ikke er materielle goder, men den guddommelige vejledning, som de har bragt til menneskeheden. Dem, der tilegner sig denne viden, og varetager alle aspekter af dens ret, er blevet tildelt den højeste rang, som profeternes arvinger.

I den kommende tid vil IslamAkademiet tilbyde flere online kurser samt længere uddannelsesforløb. Efter at have afsluttet en gennemgang af Grunduddannelse i islamiske studier, baseret på vores egen udgivelse Kompendium af Islamiske Tekster – del 1, bevæger vi os nu videre til to andre uddannelser, som vi vil udbyde for første gang.

Den ene uddannelse der starter op, er Grunduddannelse i islamisk tilbedelse (Ḥanafī), som er bygget op omkring en komplet gennemgang af Imam al-Shurunbulālīs Nūr al-Īḍāḥ, hvor vi igennem det første modul vil gennemgå Den Rituelle Renhed (kitāb al-ṭahārah) mens den anden uddannelse, der starter op fra det kommende semester, er Grunduddannelse i arabisk grammatik, hvor vi i det første modul vil starte med en gennemgang af Imam al-Ṣinhājīs klassiker al-Ājurrūmīyyah.

Bemærk dog, at selvom tilmeldingen til disse kurser åbner op den 24. april 2020, så er der først undervisningsstart efter Ramaḍān-måneden, og således først i uge 22.

I mellemtiden vil vi in sha’a Llāh afholde en række online seminarer, åbne sessioner og åben undervisning op til og muligvis også i løbet af den hellige Ramaḍān-måned.

Hold øje med vores blog her på siden samt vores facebookside for yderligere informationer og annonceringer.

Og fra Allāh er al inspiration og styrke.

Må Allāhs velsignelser og fred være med vor Mester Profeten Muḥammad, hans familie og alle hans ledsagere.

Muftī ‘Imrān bin Munir Husayn
Leder af IslamAkademiet