fbpx
Home Events - IslamAkademiet Online seminar: Sundheden under Ramadan | 2021

Online seminar: Sundheden under Ramadan | 2021

IslamAkademiet inviterer til seminar om Sundhed og Ramadan-måneden.

Formålet med seminaret er at belyse de problemstillinger, de fleste kan opleve i Ramadan-måneden. Det kan være alt fra sygdom, fritagelse fra fasten og et ønske om forståelse for hvordan fasten gavner ens krop, med opmærksomhed omkring øget eller lavere indtag af føde (kalorier). Derudover er der i år også fokus på fasten under den nuværende krisesituation på grund af Coronavirus-udbruddet

Der er desuden en unik mulighed for de deltagende til at få svar iht. deres helbredsmæssige problemstillinger mht. dispensation mm. hvor Mufti Imran bin Munir Hussain (må Allah bevare ham) vil være til stede og i samråd med Speciallæge i Psykiatri Abidah Ashraf, vil kunne besvare spørgsmålene i lyset af medicinsk viden. Bemærk dog, at det kun er spørgsmål mht. sygdom og faste, der vil blive besvaret og ikke andre slags spørgsmål relateret til reglerne for fasten, da disse dækkes af et senere seminar.

Skabelon for at stille helbredsmæssige spørgsmål er:

xx-årig mand/kvinde lider af sygdom xx og har lidt af den igennem xx år. Symptomer er xx. Medicinliste (uden personfølsomme oplysninger) sendes med. Dernæst kan man stille det spørgsmål, man ønsker at få svar på ift. ens egen konkrete helbredsmæssige situation.

Seminaret afholdes af Speciallæge i Psykiatri Abidah Ashraf, hvor Mufti Imran bin Munir Husayn vil være til rådighed også.

Dato og tid: Lørdag d. 10. april 2021, kl. 21.00-23.00

Tilmelding er nødvendig og der er et begrænset antal pladser. Vi beder venligst om at man husker at annullere sin tilmelding, såfremt man er forhindret i at deltage, for at lade at en anden få gavn af pladsen.

 

BEMÆRK: Dette er det første ud af de tre seminarer, der er annonceret i forbindelse med forberedelse til Ramadan-måneden. Tilmelding til de øvrige to seminarer foregår særskilt når de annonceres.

The event is finished.

Dato

10 apr 2021
Expired!

Tidspunkt

21:00 - 23:00

Oplægsholder

 • Speciallæge i Psykiatri Abidah Ashraf
  Speciallæge i Psykiatri Abidah Ashraf
  Overlæge i Psykiatri

  Abidah Ashraf er uddannet læge og har specialiseret sig i faget psykiatri. Til daglig arbejder hun på et psykiatrisk hospital som afsnitsledende overlæge i København.

  Sideløbende med dette har hun sit eget firma ’Āfiyah, hvor der tilbydes islamisk psykoterapeutisk behandling til muslimske såvel som ikke-muslimske klienter. Desuden holder hun oplæg med henblik på at belyse de psykiatriske problemstillinger specielt blandt de etniske minoriteter. Derudover underviser hun hvert semester fysioterapeutstuderende i faget ”psykiatri” på University College of Lillebælt (UCL).

  Gennem flere år har hun studeret islam i forskellige læringsmiljøer herunder hos Mufti Imran bin Munir Husayn (leder af IslamAkademiet) i klassiske værker og islamiske videnskaber. Derudover har hun blandt andet også fået undervisning af Mufti Tariq Muhammad Amin (leder af JMS-center) i spirituelle og en række andre områder. Herudover har hun også studeret under Shaykh Muhammad Zaheer Butt, tidl. Imam fra al-Masjid al-Jami‘ al-Madani, København.

  Aktuelt er hun i gang med Shahadat al-‘Aliyyah (svarende til BA i islamisk studier) hos JMS-centeret i Danmark og er en del af IslamAkademiets stab.

Nyhedsbrev