fbpx
Home Events - IslamAkademiet Årets online Mawlid konference 2021

Årets online Mawlid konference 2021

IslamAkademiet inviterer til årets online mawlid-konference 2021

Profeten Muhammads ﷺ velsignede ankomst til jorden har igennem tiderne været anledning til at muslimer har samles for at ihukomme deres elskede Profet ﷺ og søge Allahs tilfredshed ved at lovprise ham ﷺ og styrke deres bånd til ham ﷺ.

Formålet med arrangementet er både at udtrykke taknemmelighed og kærlighed samt at genopfriske vigtige aspekter af Profeten Muhammads ﷺ ophøjede rang og status, ikke blot blandt mennesker, men blandt hele Allahs storslåede skabelse.

En del af taknemmeligheden over for Allāh er, at man udtrykker glæde og fryd over Hans gaver, at man ihukommer dem og omtaler dem, for dermed at prise Herren og Hans skaberværk.

Allah ﷻ erklærede i Koranen:

»Sig: Ved Allāhs gunst og nåde, lad dem da fryde sig derved!« (10:58)

Programmet vil indlede med en kort Koranrecitation samt oplæsning af vers fra Qasidah Burdah, efterfulgt af en gennemgang af uddrag fra Qadi ‘Iyads storslåede og anerkendte værk om Profeten Muhammad ﷺ med titlen: al-Shifa bi ta‘rif huquq al-Mustafa ﷺ, hvilket kan oversættes til: »Helbredelsen ved anerkendelse af retten der tilkommer Den Udvalgte ﷺ«.

Værket omhandler forskellige aspekter af Profeten Muhammads ﷺ særlige position i skabelsen og giver indblik i hans ophøjede og storslåede rang hos Allah ﷻ og er måske et af de vigtigste værker, der findes i den islamiske historie, idet opfattelsen og anerkendelsen af Profeten Muhammad ﷺ er nøglen til muslimers forhold til både Skaberen såvel som skabelsen.

Efter gennemgangen af udvalgte passager fra værket vil der følge nogle kommentarer og refleksioner fra Mufti Imran bin Munir Husayn.

Afslutningsvist vil vi afsløre en helt unik og speciel overraskelse for alle muslimer i Danmark.

Deltagelse er gratis. Tilmelding sker her på siden.

Vel mødt.

The event is finished.

Dato

13 nov 2021
Expired!

Tidspunkt

20:00 - 22:00

Oplægsholder

 • Mufti Imran bin Munir Husayn
  Mufti Imran bin Munir Husayn
  Leder af IslamAkademiet

  Mufti Imran bin Munir Husayn er en uddannet dansk-muslimsk lærd, som er opvokset i København og som igennem mere end et årti har beskæftiget sig med islamiske studier og har undervist børn og unge siden 2005.

  Han er kendt af mange i Danmark som en særdeles aktiv islamisk intellektuel, som foruden at undervise en generation af unge muslimske imamer og lærde, holder sig beskæftiget med at forfatte og oversætte islamisk faglitteratur.

  Mufti Imran bin Munir Husayn har en kandidatgrad i islamiske studier fra Københavns Universitet og har en bachelor i arabisk-retorik. Han har sideløbende gennemført det islamiske dars al-nizami-studium og har endvidere afsluttet sin specialisering inden for islamisk jura (takhassus fi al-ifta’) i 2016 og opnået autorisation som en retslærd (mufti) med tilladelse (ijazah) til formelt at besvare spørgsmål relateret til islam.

Nyhedsbrev