Ofte stillede spørgsmål

23. april 2017

Siden IslamAkademiet.dk blev lanceret har en del folk igennem tiden indsendt forskellige spørgsmål. Herunder følger en række af disse ofte stillede spørgsmål og administrationens besvarelse af dem.

 

Spørgsmål:

Hvorfor skal man angive navn, adresse og andre personlige oplysninger ved brugeroprettelse?

Svar:

IslamAkademiet.dk er et virtuelt akademi, dvs. en læreanstalt, og for at komme ind på akademiet, er det en betingelse at studerende opgiver deres personlige oplysninger, præcis ligesom de skal opgives når man skriver sig ind på enhver anden skole eller studiested. Dette skal blandt andre sikre at de studerende der tilmelder sig er virkelige personer og ikke falske brugere. En anden årsag er at nogle af IslamAkademiets kurser påkræver betaling, og derfor bliver det nødvendigt at have adgang til folks personlige oplysninger, for at sikre akademiet imod snyd og lignende.

Spørgsmål:

Hvor foregår undervisningen? Hvordan deltager jeg?

Svar:

Al undervisning hos IslamAkademiet.dk er fjernundervisning som foregår via et interaktivt online konferencesystem. For at deltage skal man blot logge på IslamAkademiet.dk, gå ind på kursussiden for det pågældende kursus, og så klikke på knappen til at logge på online sessionen. Dette link er altid aktivt, men man vil kun komme ind i vente-lokalet indtil lektionen skal til at gå igang, hvor man så vil blive lukket ind i det virtuelle undervisningslokale.

Spørgsmål:

Hvad er forskellen på niveauerne, som er angivet ved nogle af kurserne?

Svar:

IslamAkademiets kurser er spredt over fem forskellige niveauer:

1: Elementær: Dette er det elementære niveau, for begyndere, som ikke har fulgt regulær og systematisk undervisning tidligere.

2: Udvidet: Dette niveau er for viderekommende, der søger en udvidelse af deres indsigt og viden og bestræber sig på at følge regulær og systematisk undervisning.

3: Fordybelse: Dette niveau er for velfunderede studerende, der har fået opbygget et solidt fundament og ønsker at fordybe sig yderligere inden for islamisk lærdom.

4: Avanceret: Disse kurser er for studerende, der har opnået en omfattende indsigt i islamisk lærdom, muligvis underviser andre og nu sigter efter avancerede studier inden for islamisk lærdom.

A: Almen viden: Disse kurser er for alle, nybegyndere som avancerede studerende, og omfatter både generelle og specifikke emner, som de fleste kan få gavn af.

Spørgsmål:

Hvorfor tilbyder IslamAkademiet ikke alle kurserne ikke på én gang?

Svar:

At afholde disse kurser koster en del tid og energi, både til afholdelse af lektionerne såvel som forberedelse til dem. Af mangel på ressourcer tilbyder IslamAkademiet.dk på nuværende tidspunkt kun nogle få kurser per semester. Med tiden vil vi udvide vores udbud, således at vi kan tilbyde mange forskellige kurser hvert semester fremadrettet.

Spørgsmål:

Jeg er ikke muslim, kan jeg være med alligevel?

Svar:

Ja, IslamAkademiets kurser er åbne for alle uanset tro, religion, etnicitet, social status, køn eller andre skel. Alle er velkomne, så længe man er indforstået med vores regler, retningslinjer og accepterer vores vilkår for deltagelse.

Spørgsmål:

Skal man bruge et bestemt program for at kunne deltage i undervisningen?

Svar:

Kurserne kan følges af enhver PC eller Mac med adgang til Internet, og med understøttelse af HTML5 og afspillelse af filer i MP4-format. Det er også muligt at der påkræves et Flash-plugin.

Vi anbefaler browsere som Chrome og Firefox til deltagelse i vore online kurser.

Det er også muligt at følge undervisningen via tablets og smartphones, men kan påkræve, at man installerer en særlig app og får tilsendt en særlig kode af sin undervisningsassistent før man vil kunne logge på via app'en.

Spørgsmål:

Bliver undervisningen optaget?

Svar:

Ja, alle lektioner bliver optaget og gjort tilgængelige så man kan lytte til dem igen.

Spørgsmål:

Der er lukket for tilmelding til kurserne, hvad gør jeg?

Svar:

Det skyldes enten at kurserne ikke udbydes eller at alle pladser er blevet optagede. Der er ingen anden mulighed end at vente til næste semester og huske at tilmelde sig i god tid, når der bliver åbnet for tilmelding.

Spørgsmål:

Jeg har ikke modtaget en mail med aktiveringslink, hvad gør jeg?

Svar:

Brug kontaktformularen under »Kontakt« til at kontakte administrationen. Husk at beskrive dit problem så detaljeret og tydeligt som muligt.

Spørgsmål:

Er der mødepligt til undervisningen?

Svar:

Hvis man ønsker at bestå fuldende og bestå et kursus er det nødvendigt at deltage aktivt i alle live sessioner eller lytte til alle optagelser, samt aflevere alle evt. opgaver inden for den tidsramme underviseren sætter. Hvis man derimod bare ønsker at lytte til lektionerne uden at opfylde alle betingelserne for at »afslutte« kurset, så kan man også sagtens bare lytte til optagelserne i ens eget tempo. Men man bør i så fald huske at meddele undervisningsassistenten at man ikke vil kunne deltage i undervisningen, da man i modsat fald kan blive afmeldt kurset pga. manglende aktivitet.

Spørgsmål:

Hvornår starter det nye semester på IslamAkademiet?

Svar:

Vi forventer at sætte et overblik op på IslamAkademiets hjemmeside som vil give overblik over de planlagte semestre, men i mellemtiden anbefales alle at rette konkrete spørgsmål til administrationen ved at udfylde formularen på "Kontakt akademiet"-siden.

Spørgsmål:

Skal man melde afbud hvis man ikke kan deltage i en live lektion?

Svar:

Ja, absolut. Man skal sende en meddelelse til undervisningsassistenten for det pågældende kursus, og meddele at man ikke vil kunne deltage. Vedvarende udeblivelser uden besked kan medføre, at man bliver meldt ud fra kurset.

Spørgsmål:

Hvor kan man stille sine spørgsmål til lektionerne henne?

Svar:

Man kan stille spørgsmål ved live-lektionerne, spørgetimerne eller spørge-sessionerne der bliver udbudt i sammenhæng med de forskellige kurser og lektioner. Tjek kursussiden eller spørg undervisningsassistenten for detaljer.

Spørgsmål:

Jeg har fulgt alle instrukserne, men jeg kan stadig ikke følge med til live sessionerne?

Svar:

Kontakt undervisningsassistenten. Husk at beskrive hvad du gør og hvor problemet opstår, så detaljeret som du overhovedet kan, så vi lettere kan hjælpe dig.

Spørgsmål:

Må jeg gerne låne mit brugernavn ud til andre?

Svar:

Nej, absolut ikke. Ethvert brugernavn er privat og må kun og kun bruges af den person hvis navn det er oprettet for. Bemærk at denne betingelse er en del af brugeroprettelsesaftalen og en overtrædelse af denne betingelse er et brud på denne aftale. Hvis dette opdages, kan man uden varsel blive udelukket fra IslamAkademiet.dk.

Spørgsmål:

Må jeg sende IslamAkademiets materiale videre til andre?

Svar:

Nej, absolut ikke. Alt kursusmateriale er beskyttet af loven om ophavsret (copyright) og tilhører IslamAkademiet.dk. Alt det som kursusdeltagerne downloader eller har adgang til af materiale, er kun til privat brug og må ikke sendes videre til en tredje part. Det samme gælder alt andet materiale på Islamakademiets hjemmeside. Dette indgår i kursustilmeldingsaftalen som man indgår med Islamakademiet når man tilmelder sig et kursus. Et brud på denne aftale kan medføre øjeblikkelig udelukkelse fra IslamAkademiet.dk.

Blev dit spørgsmål ikke besvaret? Brug kontakt os-formularen og send os dit spørgsmål.