Efterårssemestret 2017

w

I Guds navn, Den Mest Nådefulde, Den Særdeles Barmhjertige

Velsignelser og fred være med Profeten Muhammad ,

Hans familie samt alle hans ledsagere.

 

Tilmeldingen til efterårssemestret 2017 er nu åben, hvor vi denne gang udbyder to kurser. Det er vores målsætning at vi vil forøge udbuddet af kurser de de kommende semestre, således at der vil være flere kurser per semester i de kommende semestre.

De to kurser, vi udbyder i dette semester er:

1. Den strålende karakter (gratis tilmelding for hele semestret + et års adgang til al kursusmateriale)

Kurset tager udgangspunkt i IslamAkademiets udgivelse Den strålende karakter – del 1, som udforsker læren om god karakter iht. islamisk etik og moral. Det er så essentielt et aspekt af islam, at Profeten Muhammad ﷺ selv erklærede:

»Jeg blev kun sendt for at gøre god karakter fuldkommen« (Ahmad)

I den hellige Koran beskrev Gud Sin Elskede Profet ﷺ som “et strålende eksempel” for hele menneskeheden, lovpriste ham fordi han besidder “en strålende karakter”, og erklærede, at han blev sendt som “en barmhjertighed for alle verdenerne”.

Første del af Den strålende karakter omfatter de indledende principper for god karakter på baggrund af de første 33 ud af de i alt 99 udsagn fra Profeten ﷺ, som værket er baseret på.

2. Grunduddannelse i islamiske studier – modul 3 (pris: 249 kr. for hele semestret + et års adgang til al kursusmateriale)

Dette kursus omfatter det tredje ud af fire moduler, der bygger på en gennemgang af IslamAkademiets egen udgivelse Kompendium af islamiske tekster – del 1.

Kompendiet består af en samling på i alt 20 tekster, der bl.a. omfatter emner som islamisk troslære (‘aqidah), tilbedelse (‘ibadah), spiritualitet (ihsan), historie (tarikh), Profeten Muhammads ﷺ liv samt recitation og oversættelse af udvalgte kapitler fra den hellige Koran.

Alle teksterne tager udgangspunkt i anerkendt islamisk litteratur og er i overensstemmelse med mainstream islam, uden at være fordømmende eller sekterisk orienterede.

Studerende der består eksaminer i alle fire moduler vil få et afslutningscertifikat og en autorisation (ijazah) i at undervise andre i kompendiet.

I dette modul gennemgår vi teksterne 9 – 14:

Tekst 9: Profeten Muhammads ﷺ liv – et overblik

Tekst 10: Påbuddet om kærlighed til Profeten Muhammad ﷺ

Tekst 11: Belønningen for kærlighed til Profeten Muhammad ﷺ

Tekst 12: Tegn på oprigtig kærlighed til Profeten Muhammad ﷺ

Tekst 13: Vigtigheden af Profetens ﷺ Sunnah

Tekst 14: Profetens ﷺ Sunnah i hverdagen

Alle fire moduler kan tages uafhængigt af hinanden og i vilkårlig rækkefølge.

Undervisningen starter i uge 32 (lørdag den 12. august 2017) for begge kurser. Al undervisning afholdes på dansk og foregår online. Live-lektioner afholdes i aftentimerne i weekenden.

Der er begrænsede pladser og tilmeldingen lukker den 11. august 2017.

Hvordan tilmelder jeg mig?

  1. Man opretter en bruger: Opret bruger og følger anvisningerne via e-mail indtil man har aktiveret sin bruger og kan logge på hjemmeside. Husk at man logger på med sin e-mail adresse som brugernavn.
  2. Man går ind på kursuskataloget og vælger det kursus man ønsker at tilmelde sig: Kursuskatalog, hvorefter man ruller ned (lige inden lektionsplanen) hvor man kan se en stor knap for at tilmelde sig kurset og klikker på det.
  3. Hvis kurset er gratis gennemføres tilmeldingen med det samme. Hvis kurset koster noget, vil man blive ført til en betalingsformular, hvor man vil kunne betale via Visa-Dankort, Masterkort eller manuelle overførsler via bankoverførsel eller MobilePay (de nødvendige betalingsoplysninger vil fremgå på siden).

Ved behov for hjælp eller vejledning i forbindelse med tilmeldingen, er man velkommen til at kontakte administrationen via Kontakt-formularen.

Vel mødt.

Skriv et svar