Den strålende karakter – del 1

Underviser: Mufti Imran bin Munir Husayn

Kursusbeskrivelse

Dette kursus tager udgangspunkt i IslamAkademiets udgivelse Den strålende karakter – del 1, som udforsker læren om god karakter iht. islamisk etik og moral. Det er så essentielt et aspekt af islam, at Profeten Muhammad ﷺ selv erklærede:

»Jeg blev kun sendt for at gøre god karakter fuldkommen« (Ahmad)

I den hellige Koran beskrev Gud Sin Elskede Profet ﷺ som “et strålende eksempel” for hele menneskeheden, lovpriste ham fordi han besidder “en strålende karakter”, og erklærede, at han blev sendt som “en barmhjertighed for alle verdenerne”.

Første del af Den strålende karakter omfatter de indledende principper for god karakter på baggrund af de første 33 ud af de i alt 99 udsagn fra Profeten ﷺ, som værket er baseret på.

Praktiske oplysninger

Semester, varighed og tidspunkt

Semester: Efterårssemestret 2017

Varighed: 14 uger

Startdato: 12. august 2017

Slutdato: 11. november 2017

Dag og tid: Hver lørdag kl. 21:30 – 22:30.

Niveau: A: Almen viden

Undervisningsmateriale

Den strålende karakter – del 1 af Imran bin Munir Husayn: IslamAkademiet, København 2017 (klik her for at gå til IslamAkademiets webshop).

Krav for fuldførelse

For at bestå dette modul alene skal deltageren:

  1. have deltaget i alle live lektioner eller have lyttet til deres optagelser;
  2. have meldt afbud til UndervisningsAssistenten når man ikke har kunnet deltage samt;
  3. have bestået online-delen af eksamensopgaven.

Underviseren

Mufti Imran bin Munir Husayn er en uddannet dansk muslimsk lærd, som er opvokset i København og som igennem mere end et årti har beskæftiget sig med islamiske studier og har undervist børn og unge siden 2005. Han er kendt af mange i Danmark som en særdeles aktiv islamisk intellektuel, som foruden at undervise en generation af unge muslimske imamer og lærde, holder sig beskæftiget med at forfatte og oversætte islamisk faglitteratur.

Mufti Imran bin Munir Husayn har en kandidatgrad i islamiske studier fra Københavns Universitet og har en bachelor i arabisk-retorik. Han har sideløbende gennemført det islamiske dars al-nizami-studium og har endvidere afsluttet sin specialisering inden for islamisk jura (takhassus fi al-ifta’) i 2016 og opnået autorisation som en retslærd (mufti) med tilladelse (ijazah) til formelt at besvare spørgsmål relateret til islam.

Log ind i det virtuelle undervisningslokale

Du kan altid logge ind på systemet, men vil blive sat i venteværelset indtil undervisningen begynder. Det anbefales, at du logger på et kvarter før lektionen begynder. Når lektionen skal til at begynde, vil du automatisk blive overført fra venteværelset til undervisningslokalet.

Gratis tilmelding

FREE
Adgang i 1 år

Tilmeldingen giver adgang til kurset samt al kursusmaterialet i et helt år. Ved tilmelding opnås adgang til:

Kursusnotater til download (PDF-format)

Streaming af alle live lektioner samt deres optagelser (HD-kvalitet)

Selv-test quiz for hver lektion

Op til to eksamensforsøg

Direkte adgang til undervisningsassistenter for hjælp og vejledning

Adgang til at stille spørgsmål til underviseren til undervisningen

 

Lektionsplan

Eksamen